sub semnul fad al lui a fi


depinde.. si citeodata, cind e mai multa liniste pe la sfirsit de an, imi amintesc de ce nu’mi place. nu fac planuri si nu tin socoteala, nici statistici pt un marketing mai sanatos. imi amintesc, atit cit memoria ma mai duce, lucrurile pe care le’am dorit, primele, asa cum un copil vrea fara sa stie prea multe sau ce inseamna pret, de exemplu.

vede, vrea, cere, uneori si primeste. palaria strabunicului, pilila, doar ca o umbra fara margini, o poza ce nu s’a developat la timp. dorinta transpusa ulterior in cascheta portarului unui hotel, care m’a invatat si despre pret, acela al petrolului impotriva paduchilor. calul de jucarie cu copite rotunde de mushama al vecinei. pe vremea aia nu existau atitea mascote de plush si de calul asta nu ma puteam dezlipi de cite ori mergeam in vizita, fapt pt care pina la urma l’am primit. probabil primul lucru pt care m’am tiganit sau am facut ca tiganul. chitara, ramasa pe vecie fara corzi, in care mai bateam ritmul din cind in cind. nu stiu cum s’au rupt corzile, nici cind. mai tirziu am ales o poza, rupta si intreaga in acelasi timp. e mai greu de explicat cum, dar pot sa intrevad un de ce. poza unei fete, da. copilaria mea a avut propria’i cameron diaz. zimbetul si rinjetele ei erau cerul meu. gradina din spatele casei ei era tara minunilor, iar eu nu stiam c’o sa dispar subit, precum motanul zimbaret, fara a putea scrijeli macar in scoarta pomului, unde ne cataram, o inima frinta. era vorba asta si pe atunci, da’te jos din corcodush ca nu’i bicicleta ta. nu’i asa ca avea un spirit cam boem copilul asta? palarie, cal, chitara si’o fecioara balaioara.. sa tot fugi asa prin tara, dii calutz!

n’am avut succes cu balaioarele in viata asta. nici chitara n’am reusit s’o imblinzesc, iar calul.. singurul pe care m’am suit era unul dintre cei doi care erau pusi sa traga dricul prin oras pina la capela cimitirului. palaria? da, am una de pescar. e buna vara cind vrea soarele sa te bata’n cutia mintii, doar nu credeati ca dau la pesti. n’am undita.. a avut tata grija sa nu’mi lase nici macar una. probabil face parte din ironia vietii si ironia face toti banii. de asta nu’mi place sa ma gindesc ca trece anul si n’am cistigat la loto. gindesc prea mult si am o sumedenie de povesti proaste de spus. e drept ca probabil, in mare parte, e vina lui harap-alb ca nu s’a ridicat la asteptarile povestitorului. ce, mai sint si ascultatori pe undeva? nu’mi mai permit nici o ironie. viata oricum e trista, fada, un calup de banale similitudini si putin zvic. ca in orice casnicie. in primul an sex cotidian, in urmatorii doi asa mai saptaminal, pe urma ce sa mai, bilunar ca suplimentele pt pensionari si pina incaruntesti bine, doar la ocazii mari.. cu iz melancolic de a fost odata ca niciodata. sau cum ca nici lamaile nu mai au acelasi gust, dupa cartea intitulata speculativ, desigur nescrisa, "reguli de realizare pentru o viata nesanatoasa cu success". imi cam pot imagina titlul cu fonturi si culori de diferite marimi pe coperta putin cartonata a unui volum ce va bate in scoruri pina si matasea neagra. sau fina? stiu ca era cu matase.. si ar mai fi un lucru, legat tot de sfirsit de an, cind parca atunci iti vine ca sa vezi mai bine cum parul ti’a cazut din cap pe moaca, tot insetat tragi fumu din tigara, nu ti’ai facut de douazeci de ani o radiografie dentara, te supara aceeasi unghie incarnata la picioru sting, in poze de pe la chermeze parca ai fi in toate tamp, noroc ca bate gongu’ndata si po’sa uiti ce’ai fost odata, sa bei cit poti sa bei pin’nu mai poti si eventual sa te trezesti asa ca ai si stranepoti. morala? nu, nici o oglinda nu vede cine esti, poate doar ceea ce arati.

Reclame

Despre dragosh
nonsense! married without children.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: